ROCKSOLID

 

Al een aantal seizoenen draaien we nu met het programma Rocksolid van de jongerenorganisatie Youth for Crist. Dit zijn clubavonden voor de jeugd van groep 8 en het voortgezet onderwijs. We starten in oktober met de avonden om 19 .00 in de Mienskip en om 20.30 is de avond afgelopen . Om de week is er een clubavond voor elke groep. Tijdens die anderhalf uur gebeurt er van alles, er worden door de leiding allerhande spellen uitgelegd die dan door en met de jeugd worden uitgevoerd. Elke week is er een ander thema, welke verwerkt zit in de spelletjes. Het zijn actuele thema's die aansluiten bij de beleving van de tieners, daarnaast zijn er serieuze momenten met thema's uit de bijbel waarover samen met de jeugd wordt gesproken. Het laatste kwartier bestaat uit een “chillout”, lekker hangen met wat drinken en lekkers en napraten over de avond en of over andere dingen die de tieners bezig houden. Aan het eind van het seizoen sluiten we de clubs af met een clubkamp in een kampeerboerderij in Appelscha.

 

 

 

SOLIDFRENDS

 

Sinds dit seizoen zijn we gestart met het programma Solidfrends op de clubavonden en dan speciaal voor de jeugd van VO 2en VO 3. De opzet is min of meer gelijk dan Rocksolid, alleen speelt men hier iets meer in op de beleving van deze doelgroep, ook is er meer ruimte om inhoudelijk op het geloof in te gaan.

 

Nog steeds bestaat het programma uit leuke spellen en andere “doe dingen”.

Door dit programma aan te bieden zorgen we er ook voor dat er variatie zit in de invulling van de clubavonden, we mogen tenslotte voor 4 groepen de avonden verzorgen!

Elke groep, zowel Rocksolid als Solidfrends wordt begeleid door 3 a'4 leiding, welke elke twee weken weer bezig zijn om de programma's voor te bereiden en de avonden tot een succes te maken.

 

Nieuws van de KinderKerk!!

 

We zijn na onze startactiviteit weer met frisse moed gestart met het geven van kinderkerk. Zo hebben we al een keer gesproken over dieren die voorkomen in de bijbel en er zijn een paar bijbehorende verhalen voorgelezen. Daarna mochten de kinderen zelf dieren tekenen, maar ook nadoen in beweging en geluid. Dat vonden de kinderen prachtig en het was ook een mooi gezicht voor ons als leiding, al die apen, leeuwen en ezels!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de eerste 11-uurdienst heeft alweer plaatsgevonden met als thema ‘Je mag er zijn’, welke erg geslaagd was! En nu zijn we als leiding alweer bezig met de voorbereidingen van de kinderdienst van 4 november, in samenwerking met CBS De Frissel. Maar ook de voorbereidingen voor Advent en het Kinderkerstfeest zijn alweer gestart. Wij hebben er zin in!

Als laatste kunnen we melden dat er ook op onze oproep voor extra leiding gereageerd is. Hinke Komrij komt ons gelukkig versterken. Welkom Hinke! Maar lijkt het je ook leuk om Kinderkerk te geven en leuke diensten en activiteiten mee te organiseren, meld je dan vooral nog aan (mail: marijke.jagersma@gmail.com; tel.: 06-12546409).

Graag tot de volgende keer bij de Kinderkerk!

 

Groeten,

Neeltje, Janneke, Janette, Saakje Lysbet en Marijke

 

 

 

 

 

 

 

Club

Op vrijdag 14 september heeft de startactiviteit voor de jeugd plaatsgevonden op Boerderij de Omleiding in het Bûtefjild. Waar de jeugd zich uit heeft geleefd met het vlotten bouwen. In de maand september begint het clubseizoen ook weer. Het is in de kelder van de Mienskip. De planning voor het eerste halfjaar kunnen jullie hieronder vinden:

Week 37 (14 sept – Startactiviteit)

Week 39 (24 sept – 29 sept 2018)

Week 41 (8 okt – 13 okt 2018)

De indeling betreft de avonden + de bijbehorende clubleiding:

Maandag 19.00 – 20.30:  Tjitse & Eppie & Laura Groep 8

Dinsdag 19.00 – 20.15:  Elise  VO3

Woensdag 19.00 – 20.30: Marina & Tjimkje  VO1

Donderdag 19.00 – 20.30: Catrienus & Arjen  VO2

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken