ROCKSOLID

 

Al een aantal seizoenen draaien we nu met het programma Rocksolid van de jongerenorganisatie Youth for Crist. Dit zijn clubavonden voor de jeugd van groep 8 en het voortgezet onderwijs. We starten in oktober met de avonden om 19 .00 in de Mienskip en om 20.30 is de avond afgelopen . Om de week is er een clubavond voor elke groep. Tijdens die anderhalf uur gebeurt er van alles, er worden door de leiding allerhande spellen uitgelegd die dan door en met de jeugd worden uitgevoerd. Elke week is er een ander thema, welke verwerkt zit in de spelletjes. Het zijn actuele thema's die aansluiten bij de beleving van de tieners, daarnaast zijn er serieuze momenten met thema's uit de bijbel waarover samen met de jeugd wordt gesproken. Het laatste kwartier bestaat uit een “chillout”, lekker hangen met wat drinken en lekkers en napraten over de avond en of over andere dingen die de tieners bezig houden. Aan het eind van het seizoen sluiten we de clubs af met een clubkamp in een kampeerboerderij in Appelscha.

 

 

 

SOLIDFRENDS

 

Sinds dit seizoen zijn we gestart met het programma Solidfrends op de clubavonden en dan speciaal voor de jeugd van VO 2en VO 3. De opzet is min of meer gelijk dan Rocksolid, alleen speelt men hier iets meer in op de beleving van deze doelgroep, ook is er meer ruimte om inhoudelijk op het geloof in te gaan.

 

Nog steeds bestaat het programma uit leuke spellen en andere “doe dingen”.

Door dit programma aan te bieden zorgen we er ook voor dat er variatie zit in de invulling van de clubavonden, we mogen tenslotte voor 4 groepen de avonden verzorgen!

Elke groep, zowel Rocksolid als Solidfrends wordt begeleid door 3 a'4 leiding, welke elke twee weken weer bezig zijn om de programma's voor te bereiden en de avonden tot een succes te maken.

 

 

 

 

TienerDienst

 

Elke maand vindt er tijdens de reguliere dienst een TienerDienst plaats voor jongeren van het voortgezet onderwijs klas 1 t/m 3. Tijdens deze TienerDiensten hebben we elke keer een ander thema waar we met elkaar over praten, nadenken en ook vaak iets actiefs doen. Het zijn gezellige bijeenkomsten, waar we ook nog wat opsteken van Gods woord en van elkaar.

 

Op bijgaande foto zie je een deel van de tieners. Onder de paraplu hebben we onze wensen en toekomstdromen opgehangen.  Hierbij mogen we weten dat we onze keuzes voor de toekomst maken onder de paraplu van Gods beschermende liefde.

Dit seizoen zijn er nog TienerDiensten op 7  mei, 11 juni en 25 juni. Noteer deze data alvast in je agenda. Zit je nu in groep 8, dan ben je in juni ook welkom om al eens mee te doen.

 

Namens de TienerDienstleiding,

Mark Lodewijks, Jack van der Heide, Wietske van der Mark, Gretha Hoogland.

)

 

 

 

 

 

 

 

Examentijd  – Examentijd  – Examentijd

 

In mei beginnen de examens in het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd voor de examenkandidaten en hun familie. De kerk wil de jongeren als teken van medeleven een roos geven.

De roos staat symbool voor het  steuntje in de rug. Wij willen niemand vergeten. Dus kent u iemand die in mei examen gaat doen in het voortgezet onderwijs, dan kunt u de naam met adres doorgeven voor 9 april aan:

Janneke de Boer, e-mail: ca.deboer@knid.nl

tel. 06-12441500 of naar Tineke Hietkamp,

e-mail: tinekehietkamp@hotmail.com  tel. 06-57194805.

 

Bij voorbaat dank,

de jeugdouderlingen

 

 

 

EO-Jongerendag 10 juni 2017

 

Op zaterdag 10 juni 2017 is het zover: de 43e editie van de EO-Jongerendag! Kom samen met 25.000 anderen naar GelreDome in Arnhem om samen te zingen, te bidden, feest te vieren en stil te staan bij het thema "Fear not". God kent je angsten, Hij is bij je en biedt je een hoopvolle toekomst. Dat willen we deze dag uitstralen door middel van inspirerende toespraken, getuigenissen van BEAM'ers en de muziek van internationale artiesten. En natuurlijk kun je ook weer meezingen met de BEAM Worshipband.

Heel graag wilen wij met veel jeugd vanuit Feanwâlden naar dit grote spektakel. Er spelen te gekke bands en er zijn goede sprekers!

Dus ben je 12 jaar of ouder, koop dan je kaartje via de website Beam.nl (Wanneer je lid bent van EO of BEAM betaal je het kortingstarief van € 10,- per persoon. Door lid te worden van BEAM krijg je zelfs het kaartje gratis).

Koop je een  tribunekaartje, reserveer dan voor ‘vak K’.

Ook is er de gelegenheid om een veldkaart te kopen. Je mag zelf je kaartje kopen, maar voor vervoer wordt gezorgd!

Wanneer je je kaartje hebt gekocht, dan kun je een mailtje sturen naar: Tineke Hietkamp (tinekehietkamp@hotmail.com) .

 

Vergeet dit niet, want Tineke zorgt ervoor dat je op de lijst komt te staan voor het vervoer naar de EO-jongerendag!

 

Zijn nu nog niet al je vragen beantwoord, mail of bel dan met:

 

> Janneke (06-12441500 / ca.deboer@knid.nl)

> Tineke (06-57194805 / tinekehietkamp@hotmail.com)

Heel graag tot ziens op zaterdag 10 juni!!

 

 

 

Clubnieuws

 

Beste allemaal,

 

We zijn alweer over de helft van het seizoen. Natuurlijk is het daarom weer tijd voor een nieuwe update. Op vrijdag 20 januari zijn wij met een grote groep van 37 jongeren naar de 11stedenhal afgereisd om een avondje te gaan 'reedriiden'. Samen met zeven leiding en zeven ouders die ook wel een rondje op het ijs wilden maken, zijn we die avond de baan opgegaan. Toen het tijd was en iedereen weer van het ijs moest was het al gauw duidelijk dat drie uren schaatsen lang niet genoeg was. De meesten hadden nog wel een uurtje door willen gaan. Gelukkig is dit niet het enige uitje dit jaar. In maart, wat vroeger dan normaal, vertrekken wij weer met de hele club naar Kampeerboerderij Wouda te Appelscha. Hierover volgt nog meer informatie en de jeugd zal een uitnodiging krijgen tijdens een van de clubavonden die volgen.

Houd dus het weekend van 24, 25 en 26 maart vrij in de agenda. Het belooft een gezellig weekend te worden. Met een thema waardoor iedereen er het hele weekend het kopje bij moet houden. Want alles wat er gebeurt kan verdacht zijn. (Om de spanning er nog even in te houden verraden wij het thema nog niet.) Verder willen we een oproep doen voor nieuwe clubleiding. We kunnen altijd extra hulp gebruiken. Denk je van: dit is echt iets voor mij? Dan kan je een berichtje sturen naar 06 11 81 47 02. Dan kun je nog voor het nieuwe seizoen een keer mee draaien om te kijken of het je aanspreekt. Een clubavond wordt één keer in de twee weken georganiseerd. Iedere leiding heeft samen met nog één of twee van de leiding een eigen clubgroep waar je een leuke avond voor opzet. Het gaat over het geloof, het dagelijkse leven en dingen die op dit moment in de wereld spelen. Daarnaast is er altijd nog tijd voor een leuk spel en een relaxmoment aan het einde van de avond met wat chips en drinken.

Dit wordt allemaal afgesloten met het clubweekend.

Gemiddeld zijn er dit jaar 40 jongeren op club.

Zit jij nu in groep 8 t/m klas 3 en denk je van: Hé, hier wil ik ook heen! Kom gezellig even langs. Vraag een vriend of vriendin mee en dan zien we jullie wel verschijnen.

Benieuwd op welke avond er voor jouw groep club wordt gegeven? Kijk dan maar even in het onderstaande rijtje:

Groep 8: donderdag; VO 1: woensdag; VO 2: donderdag; VO 3: maandag

Groep 8 en VO2 wisselen om de donderdag om. De avonden worden in de kelder van de Mienskip georganiseerd om 19.00 tot 20.30 uur.

Zit jij in groep 7? Dan moet je nog net even wachten. Volgend jaar zijn jullie van de partij!

Hopelijk hebben we jullie nu helemaal warm gemaakt voor het clubweekend de clubavonden of misschien voel je nu wel een nieuwe roeping als clubleiding.

We horen en zien het graag.

 

Groetjes van de clubleiding;

Tjitse Walsweer, Baukje Jonker, Anke Wijma, Laura van der Heide, Nienke van Breeden, Eppie Mozes, Alie-Marijke Mozes, Jorrit Meirink en Elise Krol

 

 

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken