ROCKSOLID

 

Al een aantal seizoenen draaien we nu met het programma Rocksolid van de jongerenorganisatie Youth for Crist. Dit zijn clubavonden voor de jeugd van groep 8 en het voortgezet onderwijs. We starten in oktober met de avonden om 19 .00 in de Mienskip en om 20.30 is de avond afgelopen . Om de week is er een clubavond voor elke groep. Tijdens die anderhalf uur gebeurt er van alles, er worden door de leiding allerhande spellen uitgelegd die dan door en met de jeugd worden uitgevoerd. Elke week is er een ander thema, welke verwerkt zit in de spelletjes. Het zijn actuele thema's die aansluiten bij de beleving van de tieners, daarnaast zijn er serieuze momenten met thema's uit de bijbel waarover samen met de jeugd wordt gesproken. Het laatste kwartier bestaat uit een “chillout”, lekker hangen met wat drinken en lekkers en napraten over de avond en of over andere dingen die de tieners bezig houden. Aan het eind van het seizoen sluiten we de clubs af met een clubkamp in een kampeerboerderij in Appelscha.

 

 

 

SOLIDFRENDS

 

Sinds dit seizoen zijn we gestart met het programma Solidfrends op de clubavonden en dan speciaal voor de jeugd van VO 2en VO 3. De opzet is min of meer gelijk dan Rocksolid, alleen speelt men hier iets meer in op de beleving van deze doelgroep, ook is er meer ruimte om inhoudelijk op het geloof in te gaan.

 

Nog steeds bestaat het programma uit leuke spellen en andere “doe dingen”.

Door dit programma aan te bieden zorgen we er ook voor dat er variatie zit in de invulling van de clubavonden, we mogen tenslotte voor 4 groepen de avonden verzorgen!

Elke groep, zowel Rocksolid als Solidfrends wordt begeleid door 3 a'4 leiding, welke elke twee weken weer bezig zijn om de programma's voor te bereiden en de avonden tot een succes te maken.

 

 

 

Clubnieuws

 

In april gaan we weer op clubkamp naar Kampeerboerderij Wouda te Appelscha.

In het weekend van 13 t/m 15 april reizen we weer af naar de boerderij om daar het clubseizoen af te sluiten.

Het thema “Olympische Spelen” zal het hele weekend aanwezig zijn. Samenwerken, teamspirit en bewegen staat centraal.

Chosen zal onze zondagochtend invullen met een dienst.

We hebben er zin in!

 

Volgend jaar ook mee op clubkamp, maar als leiding?

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om club te geven en daarna mee te gaan op clubkamp? Meld je aan!

Spreek iemand van de leiding aan of stuur een berichtje naar Elise (06 11 81 47 02).

 

 

Nieuwe clubleiding

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je ook leuk om club te geven? Of wil je eerst een avond meemaken? Dat kan altijd. Voor vragen of aanmelding kan je gerust op iemand van de leiding afstappen of bellen/appen naar 06 11 81 47 02 (Elise Krol). Het is zeker de moeite waard!

 

Groetjes van de leiding,

Tjitse, Eppie, Martijn, Catrienus, Arjen, Marina, Laura en Elise

 

 

EO-jongerendag 26 mei 2018

Dit jaar valt EO-jongerendag op de zelfde datum als Nacht Zonder Dak. Daarom wordt het dit jaar niet gecoördineerd door de kerk.

Vriendelijke groet,

Tineke Hietkamp

 

 

Nieuws van de KinderKerk!!

 

De 40-dagentijd: “Ik zorg voor jou”.

De kinderkerk besteedt tijdens de 40-dagentijd aandacht aan een project. In de kerk vieren we dat mensen er niet alleen voor staan. ‘Ik zorg voor jou,’ belooft God aan de mensen. Deze periode willen we met de kinderen stilstaan bij wat de bijbel ons daarover vertelt, maar ook wat dat voor ons kan betekenen. Er zal aan de hand van een afbeelding van een bloem, waarop elke week een nieuw bloemblaadje zal verschijnen, te zien zijn welke weg Jezus gaat naar Pasen. Daarnaast willen we met jullie in gesprek gaan over wat we vinden in de BHV-koffer. Hoe kunnen wij zorgen voor een ander?

 

Tijdens de veertigdagentijd zijn er verschillende activiteiten die wij organiseren we zetten ze even op een rijtje:

*Zondag 4 maart is er een 11 uur dienst in de Swettetsjerke.

  Tijdens deze dienst gaan we met de kinderen naar de Swanneblom

  om daar alle bewoners te verrassen met een bloemetje en een

  paasgroet.

*Zaterdag 24 maart wordt de ”Passion” voor de kinderen gehouden.

  Zie de flyer die is bijgevoegd.

*Zondag 1 april 1e Paasdag om 10 uur willen we tijdens de dienst

  samen met de kinderen gaan ontbijten in de ruimte van de

  KinderKerk.

Voor het maken van de palmpaasstok op 24 maart en het ontbijt op 1e Paasdag kan je je opgeven bij Charlotte Leistra h.leistra@knid.nl.

 

OPROEP: Buxustakjes voor Palmpasen

 

Op zaterdag 24 maart gaan we, zoals elk jaar voor Pasen, weer palmpaasstokken maken met de kinderkerk. De palmpaasstokken worden versierd met o.a. gekleurd crêpepapier, pinda’s en bovenop een broodhaantje. Voor het versieren worden ook buxustakjes gebruikt. Deze buxustakjes staan symbool voor de palmtakken waarmee Jezus in de stad verwelkomd werd en voor het opbloeien van de natuur in de lente.

Graag zouden wij u willen vragen: Wie heeft nog buxus takjes, welke wij mogen gebruiken voor de palmpaasstokken? Graag horen wij van u! Via neeltjeaaltjehietkamp@live.nl of 06-57768001.

Namens de kinderkerk alvast bedankt!

 

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken