Neeltje Hietkamp zet zich vol enthousiasme in voor World Servants.

Dit doe ik door geld in te zamelen voor het project wat ik komende zomer zal doen. Vanaf 18 juli reis ik samen met nog 39 enthousiaste jongeren voor drie weken af naar Sierra Leone om daar klaslokalen te bouwen.

 

Waarom op project naar Sierra Leone?

Reden van mijn plannen met World Servants zijn mijn eerdere ervaringen. Ik mocht als deelnemer bouwen aan verandering in Malawi, Zambia en Guatemala. Niet alleen voor de mensen daar maar ik heb ook zelf mogen ervaren hoe zo’n project mij persoonlijk heeft gevormd.

 

De kracht van een project van World Servants zit namelijk niet bij het neerzetten van de klaslokalen, dit is slechts een middel. Ik heb ervaren hoeveel meer ik terugkrijg door te geven. Niet in materialistische dingen als geld, maar in liefde en dankbaarheid. Door "naast" mensen te staan die het minder hebben, met hen samen te werken en hen te laten voelen dat ze geliefd zijn door Jezus. Dat is voor mij pas échte rijkdom.

 

Samen bouwen aan Zijn Koninkrijk hier op aarde

Afgelopen 40-dagentijd hebben we ook met de gemeente stilgestaan bij de bouwstenen van de kerk. Ik herkende daar veel in. Zelf mocht ik ook met World Servants ervaren hoe waardevol het is om onderdeel te zijn van Jezus gemeente. Het delen van je geloof met mensen, ondanks de taalbarrière en cultuur- kloof, schept verbinding. "We are one in the Spirit, we are one in the Lord" was een lied wat we in Malawi vaak hebben gezongen. Samen kerk zijn, heeft niets te maken met een plek. Het heeft te maken met hoe de gemeente is

met elkaar en hoe zij hun geloof met elkaar delen. Zoals ik dat daar heb ervaren is onbeschrijfelijk, mooi en waardevol. Ik zou het iedereen gunnen. Ik denk dan wel eens: Bedenk hoe Jezus ons zou zien, als Hij ziet dat we met woorden, werken en wonderen aan Zijn Koninkrijk hier op aarde bouwen. Anderen een stukje van Zijn liefde laten ervaren, door Hem die ons het eerst heeft liefgehad te volgen (1 Joh 4:19). Hij heeft het ons zelf voorgedaan. Hij is dé inspiratiebron!

 

Waar ben ik op dit moment mee bezig?

De afgelopen maanden heb ik na het winterbuffet geen grote acties meer georganiseerd. Wel heb ik de actiegroep uit Dokkum een avond geholpen met de verkoop van viooltjes huis-aan-huis. Zij konden nog wel wat extra handen gebruiken en voor mij was het een kleine moeite, plus een mooie kans om de groepsgenoten uit Dokkum al een beetje te leren kennen. Dan kom je soms ook bekenden tegen: ds. Elverdink vertegenwoordigde zijn dochter Esther. Super leuk om zo even te helpen! Verder ben ik zelf nog regelmatig aan het oppassen, bij buren, vrienden en gemeenteleden. Ik vind het leuk om te doen en ik kom daarmee een stukje dichterbij de reis naar Sierra Leone.

Op mijn actieplatform, welke te vinden is via:

www.geef.ws/neeltje  is te zien, dat de tussenstand van de deelnemersbijdrage op € 2.200,-  staat en het nog 85 dagen is tot het project. Het aftellen is begonnen!

 

Voorbereidingsweekend 2019

Op 4 en 5 mei gaan we met de hele groep naar summercamp in Heino. Hier hebben we met elkaar een weekend waarin we elkaar zowel leiders als deelnemers leren kennen. Door teambuilding, gesprekken die we hebben, maar ook met leuke workshops. Dit doen we samen met 900 andere jongeren, dit jaar gaan namelijk nog 20 groepen jongeren op project met World Servants. De energie en het enthousiasme tijdens zo’n weekend is aanstekelijk. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten en een goed begin te hebben van onze reis naar Sierra Leone!

 

 

Oppassen voor World Servants

Binnenkort weer een dag, middag of avond weg, maar geen oppas voor jullie kids? Neem dan contact met mij op, wie weet kunnen we dan samen wat afspreken. Zo kunt u onbezorgd naar die vergadering, afspraak of lekker uiteten, wanneer ik bij u thuis oppas. Terwijl u geniet, draagt u ook nog een steentje bij (= volledige sponsoring) aan een betere toekomst voor de lokale kinderen in Sierra Leone!

 

 

 

 

Zendingsreis naar Albanië

 

Zestien. Dat is het aantal deelnemers dat zich opgaf voor de eerstvolgende zendingsreis naar Albanië. Uit onze gemeente gaat ouderlinge Griet Strikwerda mee als begeleider. Daarnaast 7 jongelui uit onze gemeente en 2 uit de gemeente Sumar die ik eerder diende. Op 24 maart vindt de eerste samenkomst als voorbereiding op de zendingsreis om kwart over elf plaats in de Gereformeerde Kerk te Opeinde. Bauke en ik gaan de zendelingen in spe dan iets vertellen over het programma en de werkmap. In het vorige kerkblad schreef ik al dat Bauke (die u misschien wel kent als journalist van de Friese radio) en zijn echtgenote Evie straks voor langere tijd zendeling zullen zijn in Albanië. Daarover staat op hun website (www.ecmnederland.nl/deelstra) het volgende:

 

Veel Albanezen leven in armoede en zonder hoop. Wij willen hen hoop geven met het Evangelie van Jezus Christus.

 

Bauke (1988) en Evie (1993) Deelstra houden van Jezus en willen over Hem vertellen in Albanië. Dit land heeft een speciaal plekje in hun hart. Ze zien hoe de Albanezen verlangen naar de vreugde van het Evangelie. Op dit moment zitten Bauke en Evie in het voorbereidingstraject op hun uitzending.

 

Sinds 2010 komen Bauke en Evie elke zomer met hun kerk in het Albanese dorpje Pinet. Ze organiseren dan een tiendaags evangelisatieprogramma met onder meer een Bijbelspelweek voor kinderen, een vrouwenmeeting en jongerenavonden. Daarbij zoeken ze ook ouderen en families op. Op deze manier bereiken ze het hele dorp met het Evangelie. Ze ervaren hoe waardevol het is om te evangeliseren in een moslimland.

 

Veel Albanezen zijn niet bekend met het Evangelie. Dit komt mede door het communistische verleden. Doordat Bauke en Evie elke zomer zien hoeveel vreugde het delen van het Evangelie geeft, is bij hen het verlangen gegroeid om voor meerdere jaren naar Albanië te gaan. Ze hopen eind 2019 te verhuizen. Omdat ze in verwachting zijn van hun eerste kind, zal dat waarschijnlijk als een klein gezinnetje zijn.

 

Ds. K. van Marrum

 

 

Grow-tienerweekend 31 mei t/m 2 juni

 

Tijdens het Hemelvaartsweekend organiseert Royal Mission een Tienerevenement in Damwâld.

Voor iedereen tussen de 12 en 17 jaar worden heel veel activiteiten georganiseerd, o.a. quadrijden, dance clinics, sport en spel en een stormbaan.

Verder zijn er een aantal meetings met vette muziek en gave sprekers!

Naast al deze activiteiten is er ook tijd voor diepgaande ontmoetingen, met elkaar en met Jezus.

Voor meer informatie kijk op YouTube: Promo tienerweekend Grow 2019.

Als tienerdienstleiding willen we graag peilen of er interesse is om hier naar toe te gaan. Lijkt het je leuk om dit weekend bij te wonen, neem dan even contact met ons op.

We houden jullie op de hoogte.

 

Groeten, Gretha Hoogland , Doetie van der Lijn, Klaske Komrij en Jack van der Heide

 

 

 

Een dag naar “Opwekking 2019” in Biddinghuizen

 

 

 

De Pinksterconferentie 2019 vindt plaats van 7 t/m 10 juni op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren.

Vorig jaar kwamen meer dan 65.000 mensen naar de polder, onder wie meer dan 20.500 kampeerders.

Het thema voor dit jaar is "Dieper met de Geest".

Een weekend vol aanbidding, ontmoeting en nieuwe opwekkingsliederen.

Er is voor iedere leeftijdsgroep een programma, voor volwassenen, jongeren, tieners en kinderen.

 

Graag zouden wij, Baukje Hoekstra & Neeltje Hietkamp, samen met jullie hiernaartoe willen gaan. Een grote samenkomst vol aanbidding, ontmoeting, muziek, workshops en inspirerende sprekers.

 

Wanneer: zaterdag 8 juni 2019.

 

Waar: op het terrein van Walibi Holland

         (Biddinghuizen).

 

Meer info: http://www.opwekking.nl/

 

Een mooie bijkomstigheid:

voor één dag hoeft er geen entreegeld te worden betaald. We betalen alleen, als we met de auto gaan, voor een parkeerdagkaart. Ben jij al enthousiast geworden over dit festival?

Lijkt het jou of u nu ook een leuk idee om dit een keer mee te maken? Wil je niet alleen maar wel gezellig met een groep mee?

 

Geef je dan op bij:  (Neeltje Hietkamp)

        (Baukje Hoekstra)

Dus voor alle jongeren, kinderen en volwassenen die enthousiast zijn geworden, twijfel niet langer maar geef je op. En wie weet ontdek jij dan op 8 juni 2019 wat dit thema jou persoonlijk zal

brengen!

 

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken