Neeltje Hietkamp kan niet wachten om komende zomer op project te gaan naar Sierra Leone!

 

Vanaf 18 juli reis ik met een groep van 40 enthousiaste jongeren voor drie weken af naar Sierra Leone om daar klaslokalen te bouwen.

 

Laatste voorbereidingen

Over ongeveer een maand is het zover. Dan vliegen we vanaf Schiphol, via Parijs naar Freetown (hoofdstad Sierra Leone). De groep en ook wij als leiders krijgen er met de dag meer zin in! Afgelopen zondag had ik met deze zes leiders nog een laatste vergadering. Hier zijn de laatste aandachtspunten besproken. Bijvoorbeeld het projectprogramma, de praktische zaken rondom de reis en wat we allemaal mee moeten nemen.

 

Elke leider heeft zo zijn eigen rol. De hoofdleider is eindverantwoordelijke en heeft daarom vooral een coördinerende taak. Verder is er een bouwleider die samenwerkt met de lokale aannemer en zorgt dat iedereen op de bouw aan het werk wordt gehouden. Elke werkdag zal er een soort vakantiebijbelschool plaatsvinden voor de kinderen van de lokale school. Alle 34 deelnemers hebben in groepjes een dag voorbereid en de kinderwerkleider heeft hier haar coördinerende taak in. De cultuurleider regelt alle uitstapjes in de weekenden samen met de partnerorganisatie: Cotton Tree Foundation. Ook zal vanuit deze organisatie continue iemand aanwezig zijn in het dorp. Dit is Edward Bailor de projectcoördinator van Sierra Leone. Hij heeft tijdens een eerder project in 2017 ook samengewerkt met World Servants. Dan is er nog een toerustingsleider die een luisterend oor kan zijn als dat nodig is. Het is belangrijk dat iedereen zich goed voelt en er oog is voor elkaar. De medische verantwoordelijkheid ligt bij mij. We hopen natuurlijk dat dit niet teveel nodig is, maar mocht dat nodig zijn dan kan de groep bij mij terecht.

De enthousiaste groep met wie ik komende zomer naar Sierra Leone mag gaan namens World Servants.

 

 

Deelnemersbijdrage is binnen!

Iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen, bedankt! Dankzij u mag ik komende zomer voor de vierde keer met World Servants op reis. Eigenlijk betekent dat ook, dat ik namens u mag gaan. We bouwen aan verandering in het projectland maar ook hier in onze eigen gemeente komen we samen voor het goede doel. Bijvoorbeeld bij één van de acties als het winterbuffet.

De betrokkenheid en steun die ik mag ervaren maken mij tot een gezegend en dankbaar mens.

 

BEDANKT VOOR UW ONMISBARE STEUN!

 

 

 

 

 

 

Jezus, Hij heeft mij de afgelopen jaren veranderd en gevormd tot wie ik nu ben. Met World Servants op reis, om uit liefde iets te doen voor een ander, nieuwe mensen te leren kennen en met hen te praten over geloven. Ervaringen met elkaar te delen, elkaar te bemoedigen en ik heb daarin mogen ontdekken wie Jezus voor mij persoonlijk is.

 

Wilt u op de hoogte blijven van het project?

Dat kan! Voel u vrij om mij (ook straks in juli) te blijven volgen via www.volg.ws/neeltje of via www.facebook.nl/NeeltjeWS Daar zullen alle updates van het project verschijnen in een bericht namens World Servants.

 

 

 

 

Zendingsreis naar Albanië

 

Zestien. Dat is het aantal deelnemers dat zich opgaf voor de eerstvolgende zendingsreis naar Albanië. Uit onze gemeente gaat ouderlinge Griet Strikwerda mee als begeleider. Daarnaast 7 jongelui uit onze gemeente en 2 uit de gemeente Sumar die ik eerder diende. Op 24 maart vindt de eerste samenkomst als voorbereiding op de zendingsreis om kwart over elf plaats in de Gereformeerde Kerk te Opeinde. Bauke en ik gaan de zendelingen in spe dan iets vertellen over het programma en de werkmap. In het vorige kerkblad schreef ik al dat Bauke (die u misschien wel kent als journalist van de Friese radio) en zijn echtgenote Evie straks voor langere tijd zendeling zullen zijn in Albanië. Daarover staat op hun website (www.ecmnederland.nl/deelstra) het volgende:

 

Veel Albanezen leven in armoede en zonder hoop. Wij willen hen hoop geven met het Evangelie van Jezus Christus.

 

Bauke (1988) en Evie (1993) Deelstra houden van Jezus en willen over Hem vertellen in Albanië. Dit land heeft een speciaal plekje in hun hart. Ze zien hoe de Albanezen verlangen naar de vreugde van het Evangelie. Op dit moment zitten Bauke en Evie in het voorbereidingstraject op hun uitzending.

 

Sinds 2010 komen Bauke en Evie elke zomer met hun kerk in het Albanese dorpje Pinet. Ze organiseren dan een tiendaags evangelisatieprogramma met onder meer een Bijbelspelweek voor kinderen, een vrouwenmeeting en jongerenavonden. Daarbij zoeken ze ook ouderen en families op. Op deze manier bereiken ze het hele dorp met het Evangelie. Ze ervaren hoe waardevol het is om te evangeliseren in een moslimland.

 

Veel Albanezen zijn niet bekend met het Evangelie. Dit komt mede door het communistische verleden. Doordat Bauke en Evie elke zomer zien hoeveel vreugde het delen van het Evangelie geeft, is bij hen het verlangen gegroeid om voor meerdere jaren naar Albanië te gaan. Ze hopen eind 2019 te verhuizen. Omdat ze in verwachting zijn van hun eerste kind, zal dat waarschijnlijk als een klein gezinnetje zijn.

 

Ds. K. van Marrum

 

 

 

Nieuws van de KinderKerk

 

In de dienst van 26 mei hebben de kinderen voorin de kerk gezeten aan tafels en waren ze aan het kleuren. Daarna hebben ze gebouwd met de blokken die er lagen. De kinderen waren aanwezig in de dienst om ze een gehele dienst mee te laten maken.

 

Op 16 juni was de afscheidsdienst van ds. A. Elverdink.

De kinderen gingen deze dienst naar de kinderkerk en kwamen terug met een canvas met handafdrukken als afscheidscadeau voor de dominee. Dit hebben ze de dominee meteen overhandigd.

 

Op 23 juni is er nog een reguliere kinderkerk en in de dienst van 30 juni neemt de kinderkerk afscheid van de kinderen van groep 7 en 8 in de overstapdienst. Tijdens een gezellige barbecue hebben we deze dienst voorbereid met de betrokken kinderen.

 

De laatste kinderkerk wordt gehouden op 7 juli tijdens de tuindienst, waarin ook de doop zal worden bediend aan het zoontje van Saakje Lysbet en Paul: Hylke Herre.

Aan het eind van dit seizoen nemen we helaas afscheid van Marijke en Janneke. Wij bedanken hen hartelijk voor hun jarenlange inzet voor de kinderkerk.

 

Vanuit de kinderkerk mailen we zo nu en dan ouders met informatie. Ontvangt u nog geen mail van de kinderkerk, maar zou u dat wel willen?

 

In september starten we het seizoen weer op. Op zaterdag 7 september zal de startactiviteit plaatsvinden. Noteer deze datum alvast in de agenda. Nadere informatie volgt.

 

Wij wensen jullie alvast een hele fijne zomervakantie toe en zien jullie graag in september weer bij de kinderkerk.

 

Namens de leiding:

 

Marijke, Neeltje, Janneke, Hinke, Saakje Lysbet, Janette en Anke

 

 

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken