Neeltje Hietkamp opnieuw op reis naar Sierra Leone!

 

Afgelopen zomer heb ik samen met een groep enthousiaste jongeren een groepshuis mogen renoveren in Camp Canaan in Guatemala. Een plek waar kinderen die dagelijks te maken hebben met armoede, criminaliteit en geweld even op adem mogen komen. Ik heb persoonlijk ervaren hoe bijzonder het is om onderdeel te mogen zijn van zo’n project. Samen met de jongeren mochten we namelijk ook geestelijk bouwen: we praatten met elkaar over onze omgeving thuis en over onze persoonlijke relatie met Jezus daarin. Uiteindelijk zijn we bemoedigd door elkaars verhalen en ervaren we allen Gods oneindige liefde daarin. Die liefde was daar in Camp Canaan ook voelbaar! Het zijn momenten waar ik nog veel aan terugdenk. De indruk die is achtergelaten, het samenzijn met deze jongeren, het kinderwerk en bouwen brengt meer teweeg dan ik ooit had gedacht. Deze jongeren met hun liefde voor God inspireren mij om nog een keer met World Servants op project te gaan!

 

Waarom nog een keer op project met World Servants?

De projecten die ik tot nu toe heb gedaan met World Servants, hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Het is een voorrecht dat wij hier zijn geboren en niet in armoede hoeven te leven. De dankbaarheid van deze mooie mensen en iets voor ze kunnen doen maken je tot een gezegend mens. Het maakt je bewust van wat je hebt en waarin je kunt delen. Het werk van World Servants is iets geworden waar mijn hart ligt. Ik ben dankbaar om dit werk te kunnen doen en ervaar het als een verrijking om te ervaren hoe ik kan meebouwen aan Gods Koninkrijk!

 

Meegaan op project als medisch leider naar Sierra Leone

Afgelopen zomer in Guatemala werd ik gevraagd vanuit het leiders-team hoe ik mezelf zag binnen de groep. Ik ben nu derdejaars verpleegkunde student en merk op zo’n project dat ik op momenten waarin zich binnen de groep bepaalde situaties voordeden, iets te kunnen betekenen voor anderen binnen de groep. Ook de medisch leider gaf aan, ook op medisch gebied veel aan mij te hebben. Eerder had ik wel eens nagedacht om me aan te melden als leider in plaats van deelnemer. Deze bevestiging vanuit het leidersteam, maakt dat ik me dit jaar dan ook als medisch leider heb aangemeld. Dit betekent dat ik binnen de groep een aantal extra (medische) verantwoordelijkheden zal hebben. Een andere rol binnen de groep, waarin ik me ook persoonlijk hoop te ontwikkelen. Verder ben ik erg enthousiast over het concept van World Servants, ik krijg er veel energie van om op project te gaan en daar iets te doen voor de ander. Ik krijg er zoveel meer voor terug & dat motiveert me om opnieuw op project te gaan. Wat we precies gaan doen in Sierra Leone, daar vertel ik u later graag meer over. Bent u benieuwd? U kunt het project bekijken via www.geef.ws/neeltje

 

Winterbuffet 8 februari 2019

Vrijdag 8 februari zal er weer een winterbuffet georganiseerd worden voor World Servants. Het is inmiddels een bekende actie geworden waarbij gezelligheid, samen eten en iets doen voor het goede doel samenkomen. U bent van harte uitgenodigd om mee te komen eten! Meer informatie hierover kunt u vinden op de achterkant van deze Boustien.

 

Verdere acties en meer informatie

Graag zou ik u in een dienst meer willen vertellen over wat we precies gaan bouwen in Sierra Leone. Verder hoop ik door het organiseren van acties (o.a. oppassen) de deelnemersbijdrage van

€ 2.555,- bijeen te brengen. Uit ervaring weet ik, dat ik hierin altijd mag vertrouwen op Hem. Ik ga mijn best doen om deze mensen straks te kunnen helpen, samen met Hij die ons in alles voorziet.

 

Zou u mij willen helpen, zodat ik in 2019 kan bouwen aan verandering in Sierra Leone?

 

Dan is een gift van harte welkom op onderstaand rekeningnummer:

NL22 RBRB 0852 2091 42

t.n.v. N.A. Hietkamp o.v.v. World Servants.

 

Op deze manier draagt u persoonlijk een steentje bij om de lokale kinderen in Sierra Leone een kans op een betere toekomst te geven. Alvast heel erg bedankt!

 

 

Groetjes, Neeltje Hietkamp

 

 

Albanië

 

Achttien dagen waren we onderweg in de afgelopen maanden juli en augustus, 2400 kilometer heen en 2400 kilometer terug. Op één van de laatste dagen maakten de jongeren de balans op. Wat vonden ze het mooiste van de reis? In hun oordeel waren ze eensgezind. Allereerst het kinderwerk en vlak daarna het uitnodigen van de mensen in het dorp. Ik kan me dat goed voorstellen. Want ik zag al in de  voorbereiding het enthousiasme van deze Zeeuwse en Friese jongelui. Ze bedachten dat ze elke kinderochtend zouden beginnen met een lied van Michelle Williams, Beyoncé en Kelly Rowland “When Jesus say Yes”. Daar bedachten ze gebaren bij en iemand regelde een sponsor die voor t-shirts zorgde voor leiding en kinderen met daarop de tekst “Say Yes to Jesus”. Zo begon elke ochtend met zang en dans en werd elke dag een feestje. Ja zeker, een feestje, ook omdat ze elk bijbelverhaal persoonlijk inkleurden met toneelstukjes en spelletjes waarbij de kinderen betrokken werden. Elk kind was ook persoonlijk uitgenodigd. We waren het dorp rondgetrokken en hadden de mensen bezocht. Dat maakte indruk. Je komt daar waar geen weg is. Je betreedt een erf en een waakhond kondigt je komst aan. Er loopt een geit, er scharrelen wat kippen onder de vruchtbomen, in een schuurtje staat een koe. Iemand begroet je en nodigt je vriendelijk binnen. Je ziet het grote verschil met thuis. Hier wonen een vader en een moeder, een stel kinderen en een beppe in een kamertje van een paar vierkante meter. Het ziet er allemaal oud en vervallen uit. Maar de mensen zijn vriendelijk en vinden het fijn dat je er bent. Als je hen vraagt om voor hen te bidden of te zingen, dan stellen ze dat erg op prijs. Het ontroert hen als iemand van ons voor hen bidt en we voor hen zingen “Zegen hen Algoede”.

Die twee dingen, het kinderwerk en het uitnodigen sprongen eruit. En juist om die twee dingen draait deze zendingsreis. Eén

 

van de jongeren vertrouwde mij toe: “In Nederland heb ik het

druk met van alles en nog wat. Ik ga wel naar de kerk en ben wel met het geloof bezig, maar toch doet het me niet zo veel. Maar op deze zendingsreis gaat het geloof voor mij leven. Ik wil volgend jaar weer graag mee”.

Kijk, zo zie je dat er sprake is van twee zendingsreizen. Eentje van jou waarbij je het evangelie van Jezus van Nederland naar kinderen in Albanië brengt en eentje van Jezus waarbij hij zijn leven van de hemel naar je hart brengt zodat jij je een kind van God weet.

Ben jij tussen de 18 en 26 jaar en zou je zo'n dubbele zendingsreis aandurven laat het ons dan weten.

 

Anno Pot en Klaas van Marrum.

 

 

 

 

 

 

Club

 

Op vrijdag 14 september heeft de startactiviteit voor de jeugd plaatsgevonden op Boerderij de Omleiding in het Bûtefjild. Waar de jeugd zich uit heeft geleefd met het vlotten bouwen.

 

In de maand september begint het clubseizoen ook weer. Het is in de kelder van de Mienskip. De planning voor het eerste halfjaar kunnen jullie hieronder vinden:

 

Week 37 (14 sept – Startactiviteit)

Week 39 (24 sept – 29 sept 2018)

Week 41 (  8 okt –  13 okt 2018)

 

De indeling betreft de avonden + de bijbehorende clubleiding:

 

Maandag 19.00 – 20.30:

Tjitse & Eppie & Laura: Groep 8

 

Dinsdag 19.00 – 20.15:

Elise : VO3

 

Woensdag 19.00 – 20.30:

Marina & Tjimkje : VO1

 

Donderdag 19.00 – 20.30:

Catrienus & Arjen : VO2

 

Mocht je ons leidingsteam willen komen versterken? Laat het ons weten! Het betreft één keer in de twee weken een avond organiseren voor de jeugd.

Afsluitend met een clubweekend. Dit is natuurlijk super gezellig en we hebben je er graag bij.

Ben jij 18 jaar of ouder? Spreek iemand van de leiding aan of stuur een appje naar Elise

We hebben jullie hulp dringend nodig!

 

Groetjes van de leiding

Tjitse, Eppie, Marina, Laura, Arjen, Catrienus en Elise

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken