De reis van je leven!

 

Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander, dat is het motto van World Servants. Een organisatie waarmee ik de afgelopen drie jaar op project mocht gaan naar Malawi, Zambia en Guatemala. Samen met een groep Nederlandse jongeren, drie weken lang op reis. Compleet ondergedompeld worden in een andere cultuur waarin je ziet hoe mensen ondanks hun omstandigheden, compleet vertrouwen op God. Zoiets zet je aan het denken, in onze maatschappij hier lijkt God soms zo ver weg. Ik neem er dan simpelweg de tijd er niet voor om even stil te zijn, Hem te zoeken en te vinden, want vaak zit dat in kleine dingen. Toch heb ik met World Servants ervaren hoe waardevol het is om God te leren kennen. Persoonlijk heb ik mogen ontdekken wat geloven voor mij betekent, waardoor ik er nu veel bewuster mee bezig ben. Eigenlijk zou ik misschien wel kunnen zeggen dat ik gegroeid ben.

Stel je zou op reis gaan, helemaal alleen en misschien wel naar de andere kant van de wereld. Zonder verwachtingen ontmoet je daar iemand. Je praat met Hem en ervaart hoe je elkaar steeds beter leert kennen. Er ontstaat een vriendschap en je merkt dat die ander wat met jou doet. Diegene laat jou inzien wat echte liefde is, een liefde die je inspireert, jou laat inzien wat er echt toe doet. Die persoon laat jou als persoon veranderen. Die ander haalt het beste in je naar boven, je weet zeker dat je altijd op de ander terug kunt vallen. Hoe meer je investeert in die vriendschap, des te meer krijg je ervoor terug. Soms zomaar zonder dat je het zelf door hebt. Misschien heeft u het al door, want dit is niet zomaar ‘’iemand’’. Ik heb het over een persoon die we allemaal kennen: Jezus!

 

Hij heeft mij de afgelopen jaren veranderd en gevormd tot wie ik nu ben.

 

 

Ik ging met World Servants op reis om uit liefde iets te doen voor een ander, nieuwe mensen te leren kennen en met hen te praten over geloven. Ervaringen met elkaar te delen, elkaar te bemoedigen en ik heb daarin mogen ontdekken wie Jezus voor mij persoonlijk is.

Misschien herken jij dit en kun jij ook zeggen wie Hij voor jou is. Misschien heb je in je hart allang voor Hem gekozen. Heb je er ooit aan gedacht om hier iets mee te doen, je keuze te delen met anderen? Te belijden dat jij in Hem gelooft en Hem de rest van je leven wilt volgen? Dan wil ik je uitdagen: de komende maanden wil ik je uitnodigen voor een reis. Een ontdekkingsreis waarin we o.a. met elkaar in gesprek gaan, op ontdekkingsreis over wie Jezus voor jou is. Het maakt niet uit waar je staat in je geloof, het begint allemaal met twee personen: Jij en Jezus!

 

Ga jij mee op reis?

Dan hoor ik graag van jou!

 

Neeltje Hietkamp

 

 

 

Albanië

 

Achttien dagen waren we onderweg in de afgelopen maanden juli en augustus, 2400 kilometer heen en 2400 kilometer terug. Op één van de laatste dagen maakten de jongeren de balans op. Wat vonden ze het mooiste van de reis? In hun oordeel waren ze eensgezind. Allereerst het kinderwerk en vlak daarna het uitnodigen van de mensen in het dorp. Ik kan me dat goed voorstellen. Want ik zag al in de  voorbereiding het enthousiasme van deze Zeeuwse en Friese jongelui. Ze bedachten dat ze elke kinderochtend zouden beginnen met een lied van Michelle Williams, Beyoncé en Kelly Rowland “When Jesus say Yes”. Daar bedachten ze gebaren bij en iemand regelde een sponsor die voor t-shirts zorgde voor leiding en kinderen met daarop de tekst “Say Yes to Jesus”. Zo begon elke ochtend met zang en dans en werd elke dag een feestje. Ja zeker, een feestje, ook omdat ze elk bijbelverhaal persoonlijk inkleurden met toneelstukjes en spelletjes waarbij de kinderen betrokken werden. Elk kind was ook persoonlijk uitgenodigd. We waren het dorp rondgetrokken en hadden de mensen bezocht. Dat maakte indruk. Je komt daar waar geen weg is. Je betreedt een erf en een waakhond kondigt je komst aan. Er loopt een geit, er scharrelen wat kippen onder de vruchtbomen, in een schuurtje staat een koe. Iemand begroet je en nodigt je vriendelijk binnen. Je ziet het grote verschil met thuis. Hier wonen een vader en een moeder, een stel kinderen en een beppe in een kamertje van een paar vierkante meter. Het ziet er allemaal oud en vervallen uit. Maar de mensen zijn vriendelijk en vinden het fijn dat je er bent. Als je hen vraagt om voor hen te bidden of te zingen, dan stellen ze dat erg op prijs. Het ontroert hen als iemand van ons voor hen bidt en we voor hen zingen “Zegen hen Algoede”.

Die twee dingen, het kinderwerk en het uitnodigen sprongen eruit. En juist om die twee dingen draait deze zendingsreis. Eén

 

van de jongeren vertrouwde mij toe: “In Nederland heb ik het

druk met van alles en nog wat. Ik ga wel naar de kerk en ben wel met het geloof bezig, maar toch doet het me niet zo veel. Maar op deze zendingsreis gaat het geloof voor mij leven. Ik wil volgend jaar weer graag mee”.

Kijk, zo zie je dat er sprake is van twee zendingsreizen. Eentje van jou waarbij je het evangelie van Jezus van Nederland naar kinderen in Albanië brengt en eentje van Jezus waarbij hij zijn leven van de hemel naar je hart brengt zodat jij je een kind van God weet.

Ben jij tussen de 18 en 26 jaar en zou je zo'n dubbele zendingsreis aandurven laat het ons dan weten.

 

Anno Pot en Klaas van Marrum.

 

 

 

 

 

 

Club

 

Op vrijdag 14 september heeft de startactiviteit voor de jeugd plaatsgevonden op Boerderij de Omleiding in het Bûtefjild. Waar de jeugd zich uit heeft geleefd met het vlotten bouwen.

 

In de maand september begint het clubseizoen ook weer. Het is in de kelder van de Mienskip. De planning voor het eerste halfjaar kunnen jullie hieronder vinden:

 

Week 37 (14 sept – Startactiviteit)

Week 39 (24 sept – 29 sept 2018)

Week 41 (  8 okt –  13 okt 2018)

 

De indeling betreft de avonden + de bijbehorende clubleiding:

 

Maandag 19.00 – 20.30:

Tjitse & Eppie & Laura: Groep 8

 

Dinsdag 19.00 – 20.15:

Elise : VO3

 

Woensdag 19.00 – 20.30:

Marina & Tjimkje : VO1

 

Donderdag 19.00 – 20.30:

Catrienus & Arjen : VO2

 

Mocht je ons leidingsteam willen komen versterken? Laat het ons weten! Het betreft één keer in de twee weken een avond organiseren voor de jeugd.

Afsluitend met een clubweekend. Dit is natuurlijk super gezellig en we hebben je er graag bij.

Ben jij 18 jaar of ouder? Spreek iemand van de leiding aan of stuur een appje naar Elise

We hebben jullie hulp dringend nodig!

 

Groetjes van de leiding

Tjitse, Eppie, Marina, Laura, Arjen, Catrienus en Elise

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken