Neeltje Hietkamp bouwt in 2019

samen met nog 36 enthousiaste jongeren van World Servants, nieuwe klaslokalen in Laminaya, Sierra Leone.

 

De afgelopen tijd ben ik alweer bezig geweest met het organiseren van verschillende acties. Toch wil ik eerst ook nog een verhaal met u delen, over wat ik afgelopen zomer in Guatemala mocht ervaren.

 

Het besef van Jezus’ aanwezigheid!

Afgelopen jaar in Camp Canaan in Guatemala, leerde ik een counsselor kennen. We waren bijna even oud, zij een jonge vrouw van 23 jaar, leidde daar in Camp Canaan wekelijks een groep van zo’n 10 jonge meiden. Elke week kwam er een nieuwe groep, zij sliepen in een soortgelijke cabin (groepshuis) als wij daar gingen renoveren met World Servants. Deze meiden kwamen hier wekelijks om bij te kunnen komen van alle omstandigheden thuis. We leerden elkaar kennen, ondanks de taalbarrière tussen ons tweeën: Zij sprak weinig Engels en ik sprak weinig Spaans. Toch was dit geen probleem, we begrepen elkaar doordat we van elkaar zagen wat we deden. Tijdens het gesprek (met tolk) met de groep meiden die zij leidde, leerden we elkaar nog beter kennen. Ze vertelde hoe ze als kind was opgegroeid in een omgeving, die leek op de wijk Verbena waar bijna al de meiden woonden. Op deze plek was criminaliteit, armoede en geweld, iets wat dagelijks voorkwam. Florencia begreep als geen ander hoe het voor deze jongeren moest zijn om in zo’n omgeving op te groeien. Ze vertelde dat ze vaak had gebeden tot God met de vraag: Waarom moet ik dit meemaken? Ze begreep niet hoe God al die verschrikkelijke dingen, die zij als kind zag, liet gebeuren. Achteraf vertelt ze hoe ze Gods leiding heeft ervaren. God laat geen dingen gebeuren die jij niet aankunt, vertelt ze. Hij is erbij, altijd. Ook al voelt dat misschien niet altijd zo, hij is een God van liefde. Doordat Florencia dit meemaakte, weet ze als geen ander hoe veel van deze jongeren zich voelen. Zij kwam hier ook als kind in Camp Canaan en ze heeft God daardoor nog beter mogen leren kennen. Ze voelt dat ze sterker is geworden en heeft ervaren hoe ze in alles op God terug mag vallen. Hij heeft ervoor gezorgd dat zij nu dit werk kan doen als counsellor. Die avond zingt ze het lied Amazing Grace. Ze vertelt dat dit het lievelingslied van haar vader was. Haar verhaal deed veel met me, zij gelooft met hart en ziel & mocht ervaren hoe God haar wil gebruiken voor een hoger doel. Ze raakt me met haar prachtig heldere stem, ik voel hoe een traan over mijn wang stroomt. Nu ik besef wat zij heeft moeten doorstaan voordat ze ‘’gevonden werd’’ door God!

 

Florencia liet me voelen hoe Hij erbij was en ook inzien waar we het uiteindelijk voor doen. We worden allemaal in ons geloof aangespoord om te dienen, als een (World) Servant. Net zoals Jezus, die het ons voordeed. Iedereen op zijn eigen manier en op zijn of haar eigen plek. Ik besef wat een voorrecht het is dat ik dit werk kan doen en geloof ook dat ik dit nooit alleen kan doen. Waar we ook doorheen gaan, we mogen erop vertrouwen dat Hij erbij is. Hij voorziet ons in alles wat we nodig hebben, om op onze eigen manier te mogen meebouwen aan Zijn Koninkrijk! Ook komende zomer (in 2019) hoop ik weer te kunnen bouwen in Sierra Leone.

 

Wat gaan we doen in Sierra Leone?

Samen met nog 36 enthousiaste jongeren bouwen we drie nieuwe klaslokalen in het dorpje Laminaya. Dit doen we schouder-aan-schouder met de lokale bevolking. Hierdoor is er meer ruimte voor de kinderen en kan de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

 

Voor wie?

De klaslokalen zullen worden gebruikt door 365 kinderen en zeven leerkrachten van de school. Uiteindelijk zal het een blijvend effect hebben op het hele dorp.

 

 

Waar gaan we dat doen?

Langs een zandweg in het noordwesten van Sierra Leone staan huizen die samen Laminaya vormen. Een hartelijke gemeenschap van zo’n 900 inwoners. De vele omliggende rijstvelden en jungle, maakt het tot een prachtig groene omgeving.

 

Wat is hiervoor nodig?

Iedere deelnemer draagt bij aan de projectkosten door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hiervan worden onder andere de reis en het verblijf, verzekeringen en een deel van de bouwmaterialen betaald. Voor het project heb ik € 2.550,- nodig. Het is een behoorlijk bedrag, dat ik bij elkaar hoop te brengen door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. Organisaties als Wilde Ganzen dragen via World Servants ook bij aan het project.

 

Winterbuffet 8 februari 2019

Vrijdag 8 februari zal er weer een winterbuffet georganiseerd worden voor World Servants. Het is inmiddels een bekende actie geworden waarbij gezelligheid, samen eten en iets doen voor het goede doel samenkomen. U bent van harte uitgenodigd om mee te komen eten! Meer informatie hierover kunt u vinden op de achterkant van deze Boustien.

 

Oppassen voor World Servants

Binnenkort weer een dag, middag of avond weg, maar geen oppas voor jullie kids? Neem dan contact met mij op, wie weet kunnen we dan samen wat afspreken. Zo kunt u onbezorgd naar die vergadering, afspraak of lekker uiteten, wanneer ik bij u thuis oppas. Terwijl u geniet, draagt u ook nog een steentje bij (= volledige sponsoring) aan een betere toekomst voor de lokale kinderen in Sierra Leone!

 

Wilt u nu al een gift overmaken?

Dat kan! Voel u vrij om dit te doen via www.geef.ws/neeltje

 

 bedankt! Neeltje

 

 

Albanië

 

Achttien dagen waren we onderweg in de afgelopen maanden juli en augustus, 2400 kilometer heen en 2400 kilometer terug. Op één van de laatste dagen maakten de jongeren de balans op. Wat vonden ze het mooiste van de reis? In hun oordeel waren ze eensgezind. Allereerst het kinderwerk en vlak daarna het uitnodigen van de mensen in het dorp. Ik kan me dat goed voorstellen. Want ik zag al in de  voorbereiding het enthousiasme van deze Zeeuwse en Friese jongelui. Ze bedachten dat ze elke kinderochtend zouden beginnen met een lied van Michelle Williams, Beyoncé en Kelly Rowland “When Jesus say Yes”. Daar bedachten ze gebaren bij en iemand regelde een sponsor die voor t-shirts zorgde voor leiding en kinderen met daarop de tekst “Say Yes to Jesus”. Zo begon elke ochtend met zang en dans en werd elke dag een feestje. Ja zeker, een feestje, ook omdat ze elk bijbelverhaal persoonlijk inkleurden met toneelstukjes en spelletjes waarbij de kinderen betrokken werden. Elk kind was ook persoonlijk uitgenodigd. We waren het dorp rondgetrokken en hadden de mensen bezocht. Dat maakte indruk. Je komt daar waar geen weg is. Je betreedt een erf en een waakhond kondigt je komst aan. Er loopt een geit, er scharrelen wat kippen onder de vruchtbomen, in een schuurtje staat een koe. Iemand begroet je en nodigt je vriendelijk binnen. Je ziet het grote verschil met thuis. Hier wonen een vader en een moeder, een stel kinderen en een beppe in een kamertje van een paar vierkante meter. Het ziet er allemaal oud en vervallen uit. Maar de mensen zijn vriendelijk en vinden het fijn dat je er bent. Als je hen vraagt om voor hen te bidden of te zingen, dan stellen ze dat erg op prijs. Het ontroert hen als iemand van ons voor hen bidt en we voor hen zingen “Zegen hen Algoede”.

Die twee dingen, het kinderwerk en het uitnodigen sprongen eruit. En juist om die twee dingen draait deze zendingsreis. Eén

 

van de jongeren vertrouwde mij toe: “In Nederland heb ik het

druk met van alles en nog wat. Ik ga wel naar de kerk en ben wel met het geloof bezig, maar toch doet het me niet zo veel. Maar op deze zendingsreis gaat het geloof voor mij leven. Ik wil volgend jaar weer graag mee”.

Kijk, zo zie je dat er sprake is van twee zendingsreizen. Eentje van jou waarbij je het evangelie van Jezus van Nederland naar kinderen in Albanië brengt en eentje van Jezus waarbij hij zijn leven van de hemel naar je hart brengt zodat jij je een kind van God weet.

Ben jij tussen de 18 en 26 jaar en zou je zo'n dubbele zendingsreis aandurven laat het ons dan weten.

 

Anno Pot en Klaas van Marrum.

 

 

 

 

 

 

Club

 

 

Jeugdclub

 

De jeugdclub draait dit seizoen weer op volle toeren. Om de week hebben groep 8, VO1, VO2 en VO3 een clubavond in de kelder van de Mienskip (aanvang 19.00 uur tot 20.30 uur). Op deze avond wordt een programma gevolgd voor en door de jeugd. Iedere groep bestaat tussen de 8 en 15 kinderen. Helaas is bekend dat er enkele van onze leiders gaan stoppen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe clubleiding. Ben je 18 jaar of ouder? Dan zijn we op zoek naar jou! Lijkt het je leuk om één keer in de twee weken ons team te komen versterken? Neem dan contact op met Elise Krol of een van de jeugd ouderlingen (Teade en Tineke Hietkamp ).

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 14 september heeft de startactiviteit voor de jeugd plaatsgevonden op Boerderij de Omleiding in het Bûtefjild. Waar de jeugd zich uit heeft geleefd met het vlotten bouwen.

 

In de maand september begint het clubseizoen ook weer. Het is in de kelder van de Mienskip. De planning voor het eerste halfjaar kunnen jullie hieronder vinden:

 

Week 37 (14 sept – Startactiviteit)

Week 39 (24 sept – 29 sept 2018)

Week 41 (  8 okt –  13 okt 2018)

 

De indeling betreft de avonden + de bijbehorende clubleiding:

 

Maandag 19.00 – 20.30:

Tjitse & Eppie & Laura: Groep 8

 

Dinsdag 19.00 – 20.15:

Elise : VO3

 

Woensdag 19.00 – 20.30:

Marina & Tjimkje : VO1

 

Donderdag 19.00 – 20.30:

Catrienus & Arjen : VO2

 

Mocht je ons leidingsteam willen komen versterken? Laat het ons weten! Het betreft één keer in de twee weken een avond organiseren voor de jeugd.

Afsluitend met een clubweekend. Dit is natuurlijk super gezellig en we hebben je er graag bij.

Ben jij 18 jaar of ouder? Spreek iemand van de leiding aan of stuur een appje naar Elise

We hebben jullie hulp dringend nodig!

 

Groetjes van de leiding

Tjitse, Eppie, Marina, Laura, Arjen, Catrienus en Elise

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken