Publicaties
Agenda
Ophalen oud papier 16 juli en 20 augustus 2022
Het oud papier wordt op 16 juli 2022 vanaf 9.00 uur opgehaald door: H. de Vries, W. Brander, T. Hietkamp, R. de Boer,
R. Kinderman, E. Atsma en M. de Haan.
en op 20 augustus 2022 vanaf 9.00 uur opgehaald door: C. de Boer, A. de Boer, R. Bos, R. Dijkstra, A. Doornbos, K.J. Hovinga, S.H. de Jong en S. de Boer.
Als u vergeten bent om het oud papier bij de weg te zetten, dan kunt u het zelf nog brengen. De container staat op de parkeerlus aan de Feintensloane.
AGENDA
Juli 2022
06 Gebedskring/Johanneskerk/19.00 uur
16 Ophalen oud papier, graag vóór 9.00 uur bij de weg zetten
Augustus 2022
03 Gebedskring/Johanneskerk/19.00 uur
20 Ophalen oud papier, graag vóór 9.00 uur bij de
weg zetten
24 Uiterste inleverdatum kopij De Boustien
vóór 18.00 uur op redaktiedeboustien@hotmail.nl
September 2022
02 Afscheid Hessel en Griet/De Mienskip/20.00 uur
07 Gebedskring/Johanneskerk/19.00 uur
17 Ophalen oud papier, graag vóór 9.00 uur bij de weg zetten
17 Gezellige middag 67+/De Mienskip/14.30 uur
21 Uiterste inleverdatum kopij De Boustien
vóór 18.00 uur(redaktiedeboustien@hotmail.nl)
Sneintemoarn
“Sneintemoarn” 26 juni 2022
Johanneskerk
Voorganger: Ds. Abbink
Organist: Anja Heikamp
1e collecte: Kerk in Actie
2e collecte: Kerk
Koster: Marijke van der Veen
Beamer: Hans Dijkstra
Filmer: Anne van der Veen
Tuindienst Pastorie
Doopdienst Finn Fennema
Voorganger: Ds. B.Terlouw
m.m.v. Chosen
1e collecte: Kerk in Actie
2e collecte: Kerk
B.H.V.er: Douwe Visser
***************************************************************.
De bloemen gaan met een hartelijke groet uit de Johanneskerk naar
fam. Boomsma. En naar de doopouders Jacob en Jetty.
Zondag 26 juni is de 1e collecte in beide diensten bestemd voor diaconaat Nederland via Kerk in Actie. Nederland telt zo’n 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen bleven na een mislukte asielprocedure in Nederland, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet accepteert. Ongedocumenteerden hebben weinig rechten en er is altijd de angst op uitzetting. Diverse kerkelijke initiatieven, zoals de
Wereldhuizen in Amsterdam en Den Haag, de Pauluskerk in Rotterdam en Villa Vrede in Utrecht helpen met advies en dagbesteding en stimuleren zo de veerkracht van deze mensen.
Zondag 3 jul is de 1ste collecte voor het Werelddiaconaat
Kerk in Actie 2022 - Werelddiaconaat
In India worden duizenden kasteloze Dalit-kinderen achtergesteld en buitengesloten. De schooluitval is hierdoor hoog. Samen met een Indiase partnerorganisatie wil Kerk in Actie via deze kinderen het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. De organisatie biedt kinderen voor en na schooltijd huiswerkbegeleiding, muziek-, dans- en sportlessen. Zo krijgen ze zelfvertrouwen en verbeteren hun schoolprestaties. De organisatie besteedt ook veel aandacht aan het verbeteren van de thuissituatie en het gezinsinkomen om zo samen met kinderen en ouders de armoede te doorbreken.
I.v.m. de vakantie verschijnt zondag 10 juli de laatste papieren Sneintemoarn. Wel is er eerst nog de digitale versie die via de mail verschijnt. Wilt U de digitale versie per mail ontvangen ? dan kunt u zich aanmelden via internerkerkdienst@gmail.com
28 augustus starten we weer met frisse moed en dan komt de papieren versie van de Sneintemoarn weer.
Orde van dienst
Orde van de dienst op 26 juni 2022 Feanwâlden
Lied voor de dienst: Lied 216
Welkom en mededelingen
Aanvangslied Psalm 84 vers 1 en 2
Bemoediging en groet
v.: Onze hulp is in de Naam van de Heer
g.: die hemel en aarde gemaakt heeft
v.: die trouw is
g.: tot in eeuwigheid
v.: die de verdrukte recht verschaft
g.: en weer opzoekt wat is voorbijgegaan.
v.: De Heer zij met u
g.: Ook met u zij de Heer.
Drempelgebed
Lied 207
Kyrie en gloria
Lied 274
De Schriften
Lied 326 vers 1 en 2
Eerste lezing: Exodus 32, 1 – 19
Psalm 106 vers 8 en 9
Verkondiging
Adon olam audio
Gebeden en gaven
Gebeden
v. zo bidden wij:
g.
momenten van stilte
Onze Vader …
Inzameling van de gaven
Lied 825 vers 1, 6 en 8
Zegen
Overdenking
OVERDENKING
Wees blij!
Wees blij in de Heer…
Vaak worden onze gevoelens overgenomen door wat we denken. Er komen allerlei gedachten in ons hoofd op… ze landen, je gaat het geloven en ernaar handelen.
Ochtend: Je wordt wakker met een gevoel van onrust. Zorgen van de vorige dag komen in een vloedgolf over je heen. O ja dat is waar.. vandaag is de dag dat ik…Of, weer een dag zonder werk, hoe ga ik voor mijn gezin zorgen? Hoe kan ik verandering in mijn huwelijk krijgen? Zal het weer gaan als gister?
Moet ik weer de dag alleen doorbrengen? Langzaam zakken de zorgen in ons hart en gaan we geloven dat er geen uitkomst is. Het gevoel is de gedachten gaan geloven. En we zullen ernaar gaan handelen.
De rest van de dag zal je uitstralen wat er in je gedachten is gebeurd.
De Bijbel geeft raad! Er staat in Filippenzen 4:4-6 “Jullie moeten blij zijn, omdat jullie bij de Heer horen. Ik zeg het nog eens: Wees Blij! Laat iedereen merken dat jullie vriendelijk zijn. En bedenk goed: de Heer is bij ons. Maak je geen zorgen, maar vraag God alles wat je nodig hebt. Bid tot God, wat er ook gebeurt. En dank God altijd. Dan zal God Zijn vrede aan jullie geven. Dat is een vrede die geen mens ooit heeft gekend. Die vrede zal jullie gevoel en gedachten beschermen tegen al het kwaad. Want jullie horen bij Jezus Christus”.
Wauw! Maak je dus GEEN zorgen, vraag gewoon wat je nodig hebt EN dank Hem voor alles wat Hij geeft. God weet zo goed wat we nodig hebben. Het lijkt soms of we iets anders krijgen dan we denken nodig te hebben. Maar dank gewoon voor alles wat Hij geeft. Dan zul je Zijn vrede ontvangen. We kunnen niet eens bedenken hoe groot die vrede is. En wanneer je dit doet, zal God ook nog je gedachten en gevoel beschermen voor het kwaad.
Dank U Heer, dank U Vader, dat ik me kan verheugen in U, omdat U weet wat goed voor me is. Ik heb U net al mijn noden verteld en U
zal de oplossing geven. Ik dank U dat ik Uw vrede mag ontvangen die mijn gedachten en gevoel zullen beschermen voor het kwaad. Ik dank U dat bij U alle dingen mogelijk zijn. Ik geloof U op Uw woord. Amen!
Namens het Pastoraal Team
Jarig Komrij
Waarom veranderen zo moeilijk is
Ik hoor in de gemeente vaak ‘’t moet anders’. Het zal u vast niet onbekend in de oren klinken. Maar hoe doe je dat eigenlijk. Het benoemen is 1 maar het doen is 2. Laten we gewoon eens naar het proces van de mens hierin kijken.
Bij verandering is gedrag een zwakke schakel. In onze hersenen maken we nl. bewuste plannen maar anderzijds is ons brein gericht op gewoontes, herhaling en gedrag dat ‘werkt’, gewoontegedrag. We zijn eigenlijk gericht op voldoende bereiken door weinig moeite. Daarnaast willen we graag pijn, ongemak en verlies vermijden. Deze drie punten belemmeren ons om te leren, te experimenteren en staan vele andere vormen van verandering in de weg. Ons brein zegt: ‘fouten maken, niet doen’. Maar ook de sociale omgeving is bepalend. We zijn gewoontedieren en ieder is gewend dat hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dus ga je je anders gedragen, krijg ik dan nog wel bevestiging van mijn sociale omgeving? We vermijden zo onbewust om dingen anders te doen.
Ondernemers maken plannen voor de toekomst maar menig ondernemer heeft onderweg de plannen bijgeschaafd. Kortom een plan gemaakt, uitgeprobeerd, fouten gemaakt, daarvan geleerd, bijgestuurd en dan hopelijk het doel bereikt of onderweg naar dat doel. Ja zult u zeggen maar we zijn als kerk geen ondernemer. Dat klopt maar wat we wel kunnen leren is hoe veranderprocessen werken. Dat het gaat om een stip op de horizon te zetten en dan te kijken hoe kom je daar. Via welke weg. Niet via welk middel maar welk proces/welke gedragsverandering is nodig om meer richting het doel te komen. Wat is sociologisch dan nodig? Veranderprocessen omarmen, motiveren en stimuleren om stappen te zetten. Gunnen. Niet onze verwachting maar vertrouwensvol elkaar aanmoedigen.
Waarom dit stuk? Omdat de gemeente een enquête heeft gehad, gevoed vanuit het anders willen doen. Wat is het dan lastig om straks stappen gezet te zien worden waar je zelf mogelijk moeite mee hebt omdat het anders gaat dan je gewend bent. Vertel dat gerust aan elkaar! Maar probeer ook de blik vooruit te werpen en de blik naar de ander te werpen. ‘Wat heb jij eigenlijk nodig?’ Die ander kan best wel eens hele andere ideeën hebben maar gun het elkaar en moedig elkaar aan. Na de zomerrust gaan in het najaar de processen weer door. Laten we bidden voor liefdevolle omarming.
Ypie Veenstra
Aan tafel!!!
Aan tafel? Wat doen we daar allemaal? We eten er doorgaans aan. En als er een gezin is hoop je dat dat met enige regelmaat samen is. Maar je eet er mogelijk ook samen met vrienden of familie. Je kletst aan tafel onder de koffie of thee. Of gewoon gezellig met een wijntje. Bij de meeste mensen is de tafel, op wat voor manier ook, verbindend. De plek voor gesprekken! Wellicht is het leuk om met je kinderen, of gewoon ook als volwassenen onderling, aan het begin van de maaltijd een stukje te lezen uit de bijbel. Ja, aan het begin, en niet aan het einde. Dan heb je onder de maaltijd tijd om er even over te kletsen. Neem jij daar de tijd even voor?
Een arme weduwe geeft geld. Marcus 12: 41-44
Want de anderen gaven een deel van het geld dat ze over hadden. Maar die vrouw gaf geld dat ze niet kon missen. Ze gaf al het geld dat ze had, alles waarvan ze moest leven.
Vragen:
- Welke verschillen zie jij tussen de arme vrouw en de andere mensen die geld geven?
- Begrijp je Jezus als Hij zegt: ‘Die arme vrouw heeft het meest gegeven van allemaal’? Ze geeft toch het minste geld van allemaal?
Ypie Veenstra
Kerkrentmeesters
Beste gemeenteleden,
Afscheid Hessel en Griet Dijkstra
Na ruim 38 jaar beheerders te zijn geweest van
“De Mienskip” is het nu tijd om te stoppen.
Daarom is er op 2 september vanaf 20.00 uur in
De Mienskip een afscheidsreceptie van Hessel en Griet.
Dit onder het genot van een hapje en een drankje.
Iedereen is van harte welkom!
Namens het College van Kerkrentmeesters
Jannie den Hartog-Geertsma
Uitgifte collectebonnen
Collectebonnen zijn verkrijgbaar en te bestellen bij
Margaretha Damstra,
Collectebonnen zijn alleen nog van de belasting aftrekbaar als deze per bank worden overgemaakt.
Dienstroosters
Kosters
03 juli Willem Bonnema
10 juli Jappie de Jager
17 juli Hinke Douwes
24 juli Jis van der Veen
28 aug. Berend Tangerman
04 sept. Arend Castelein
Waarneming kosterzaken
Van 29 juli t/m 21 augustus kunt u voor alle kosterzaken terecht bij
Fam. A. vd Veen
Koffiedienst
03 juli Fam. J. van der Heide
10 juli A. Gaastra / T. v.d. Ploeg
Dienstrooster chauffeurs kerkauto
03 juli Dhr. A. Dijk
10 juli Dhr. G. de Graaf
17 juli Dhr. H. Terpstra
24 juli Dhr. O. Dijkstra
28 aug. Dhr. J.H. den Hertog
04 sept Dhr. B. Tangerman
Op de niet genoemde zondagen in juli en augustus worden
de kerkdiensten gehouden in de Johanneskerk.
Bloemen bezorgrooster
03 juli Mw. H. de Jong-Postma
10 juli Mw. F. van der Veen-Tijsma
17 juli fam. T. Walsweer
24 juli Mw. W. Dijkstra-Leeman
31 juli fam. K. Tol
07 aug. Mw. T. van der Ploeg-Wierstra
14 aug. Mw. W. Dijkstra-Leeman
21 aug. Mw. A. Gaastra-Nauta
28 aug. Mw. M.A. Aalberts-Baarda
04 sept. Mw. W.Dijkstra-Leeman
Kerkdienstgemist
Kerk-tv
We zenden de kerkdiensten van onze gemeente vanuit de Swettetsjerke via het internet uit. Voor gemeenteleden en andere belangstellenden die de kerkdiensten niet kunnen bezoeken, maar toch willen meemaken is dit een ideale mogelijkheid om het “gemeente zijn” mee te beleven. De meeste kinderziektes zijn er wel uit. Toch worden er nog een aantal aanpassingen uitgevoerd om de kwaliteit van de uitzendingen te verbeteren. Ook is een aantal jongeren bereid gevonden om de camera’s te bedienen, zodat de diensten thuis goed te volgen zijn.
We krijgen veel positieve reacties van de gebruikers.
Niet iedereen beschikt over een computer of kan hiermee overweg. Voor deze mensen is er de mogelijkheid om een decoder op de tv aan te sluiten. In alle gevallen is er en internetaansluiting nodig.
Er zijn twee mogelijkheden:
Of de diensten volgen via laptop, tablet of computer.
Of via een decoder op de TV
Deze decoder is bij ons te bestellen.
Deze is zonder computerkennis eenvoudig te bedienen en wordt door ons geïnstalleerd.
Hebt u een smart tv dan is deze decoder niet nodig omdat deze rechtstreeks op het internet is aan te sluiten.
Kortom: een drie in één pakket bij Kabel Noord of via 'KPN waar een eenvoudige internetsnelheid geleverd wordt voldoet al.(U kunt zelf de abonnementsprijs vergelijken)
Al veel gemeenteleden hebben ons weten te vinden voor hulp bij het instellen van hun laptop of computer op: www.kerkdienstgemist.nl. Een klein aantal leden kiest voor een decoder.
Wilt u meer informatie of hulp? Neem dan gerust contact op met Popke Broersma
tel: 475178.
De live uitzendingen kunnen zonder inlogcode gevolgd worden. Voor het terugkijken van een dienst op een later tijdstip hebt u een inlogcode nodig. Deze is ook via Popke Broersma te krijgen.
Belangstellenden die zich hebben aangemeld krijgen op zaterdagochtend de orde van dienst en de Sneintemoarn via mail toegezonden.
Activiteiten winterseizoen
Diaconie
Van de Diaconie
Zondag 3 juli is de 1e collecte voor Kerk in Actie 2022 – Werelddiaconaat. In India worden duizenden kasteloze Dalit-kinderen achtergesteld en buitengesloten. De schooluitval is hierdoor hoog. Samen met een Indiase partnerorganisatie wil Kerk in Actie via deze kinderen het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. De organisatie biedt kinderen voor en na schooltijd huiswerkbegeleiding, muziek-, dans- en sportlessen. Zo krijgen ze zelfvertrouwen en verbeteren hun schoolprestaties. De organisatie besteedt ook veel aandacht aan het verbeteren van de thuissituatie en het gezinsinkomen om zo samen met kinderen en ouders de armoede te doorbreken.
Zondag 10, 17, 24 en 31 juli en 7, 21 en 28 augustus zijn de 1e collectes voor de diaconie.
Zondag 14 augustus is de 1e collecte voor Kerk in Actie 2022 - Zending (Egypte). Op het uitgestrekte platteland van Egypte is veel armoede. Met een groot ontwikkelingsprogramma motiveert de Koptisch-Orthodoxe kerk de dorpelingen om hun armoede zelf te lijf te gaan en te werken aan een betere toekomst. In elk dorp werkt de kerk drie tot vijf jaar lang samen met de inwoners aan betere gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid. Er worden ook alfabetiseringscursussen georganiseerd, ondernemers kunnen kleine kredieten afsluiten en huizen worden gerepareerd.
Mededelingen
Op zaterdag 17 september a.s.
organiseert de Diaconie van de PKN gemeente Feanwâlden – Feanwâldsterwâl een gezellige middag vanaf 14.30 uur in De Mienskip.
Bent u 67 jaar of ouder dan bent u van harte welkom.
Voor deze middag hebben wij troubadour Jaap Wagenaar uit Tytsjerk uitgenodigd. Ook is er volop gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
De collecte is bestemd voor Stichting Hart voor kinderen t.b.v. kinderen in Oekraïne.
Wij vragen u het vóór 10 september a.s. door te geven als u komt. Ook uw buurvrouw/buurman, vriend/vriendin is van harte welkom.
Bij vragen of telefonisch opgeven kunt u ons bellen:
Durkje Groenhof, Plomsigge 20, tel. 473510
Siep Wijbenga, Toarteldostrjitte 38, tel. 473355
Tentdienst
Zondag 11 september, na het dorpsfeest, wordt er een kerkdienst georganiseerd in de feesttent. Dit is een gezamenlijk initiatief van onze kerk, de Christelijk Gereformeerde Kerk en Doopsgezinde Kerk. Daarnaast wordt er ook door andere enthousiaste bewoners uit Feanwâlden meegedacht en georganiseerd. De bedoeling is er echt een dienst van te maken door en voor iedereen uit Feanwâlden.
Ben of ken jij iemand die ook graag mee wil denken en helpen voor deze dienst, neem dan contact op met ons.
Griet Strikwerda, Marja Gorter en
Gretha Hoogland
Oproep – Oproep – Oproep – Oproep!!
Elke zondag is er (na corona) om 11.00 uur weer een kerkdienst in Talma Hûs. Wat is dit fijn voor de bewoners.
Voor veel van hen een belangrijke markering en oriëntatiepunt van de week. En soms zijn er ook families en andere belangstellenden mee. En dankzij een leuke, bevlogen groep vrijwilligers kan dit elke week doorgaan…
Maar… net als voor velen van ons, beginnen ook voor sommige vrijwilligers de jaren te tellen. Of er zijn anderen redenen waardoor mensen niet meer kunnen meehelpen.
Lang verhaal kort…
Het zou fijn zijn als er weer vrijwilligers bij komen.
Daarom deze oproep!!!
Jong of oud, man of vrouw, ervaring of geen ervaring, wie voelt zich geroepen om ons vrijwilligersteam te versterken?
Wie wil meehelpen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Tineke Klaver
Bauke en Evie Deelstra
Geloven life in Albanië
Ben jij tussen de achttien en drieëntwintig jaar? Ben je vrij in de periode van 18 juli tot en met 4 augustus? Misschien durf je dan met ons het avontuur aan te gaan! Om wat voor avontuur gaat het?
Ik zet het even voor je op een rijtje. Als corona het toelaat gaat jaarlijks een groep jongelui naar Pinet. Dat is een klein dorpje in de heuvels van Albanië, niet ver van de hoofdstad Tirana. Deze groep bezorgt de kinderen van dat dorp een onvergetelijke tijd door hen op een vakantiebijbelweek te trakteren. Je vertelt bijbelverhalen of speelt die uit, knutselt en doet allerlei leuke spelletjes. Nu spreek jij vast geen Albanees. Geen nood. In die week komen enkele jongelui uit de nabij gelegen havenstad jou helpen. Zij spreken aardig Engels en doen het tolkwerk. Maar met gebarentaal en een vriendelijk gezicht kom je zelf ook een heel eind. We rijden er met busjes via Timisoara in Roemenië naar toe. Daar pikken we enkele Roemeense vrienden op. Onderweg en in het land zelf maken we ook culturele en recreatieve uitstapjes. In Pinet logeren we in het zendingshuis of bij mensen thuis die ons gastvrij ontvangen. Natuurlijk ga je niet onvoorbereid op reis. Van tevoren nemen we het project door, vertellen we je wat over de andere cultuur en maak je kennis met de mensen die met je mee op reis gaan. Ook dit jaar gaan er weer enkele jongeren mee die al de nodige ervaring hebben opgebouwd. Hun eerdere reizen gaven hen zoveel plezier dat ze opnieuw mee willen gaan. Dat belooft dus ook heel wat voor jou. Natuurlijk gaat het op deze “jongerenzendingsreis” ook over geloof. Maar het mooie hiervan is dat het om geloven life gaat en niet om welles-nietes-discussies. Ben je zelf niet gelovig, dan is dat geen enkel probleem. Daarom vind ik het ook zo mooi dat Ernst mee gaat. Hij is een jonge Amsterdammer die God kwijt raakte en je uit ervaring kan vertellen hoe God hem helpt. Jammer genoeg zit hij nu ik dit schrijf (23 december 2021) vast in Zuid-Afrika door alle coronagedoe. Maar niet zonder hoop. Er zullen vast betere tijden aanbreken. Ik hoop dat je even de tijd wilt nemen om over deze uitdaging na te denken. Als je er voor kiest mee te gaan, zul je vast en zeker de tijd van je leven hebben. Tot nu toe waren alle deelnemers onverdeeld positief over deze reizen. Natuurlijk kost zo'n reis ook wat: 400 euro.
Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of wil je je nu al opgeven, neem dan gerust contact met me op. Dat kan nog een poosje via mijn mailadres k.vanmarrum@knid.nl.
Bellen, appen, smsen kan natuurlijk ook. Meer informatie vind je op www.pkn-not.nl/mission_albania. En een impressie van een eerdere reis vind je op:
Mission Albania 2013 - YouTube
Ik hoor graag van je.
Klaas van Marrum, namens Mission Albania
Van de Kerkenraad
Van de Kerkenraad
Beste gemeenteleden, broeders en zusters,
De laatste vergadering van de kerkenraad heeft 22 juni plaatsgevonden. Nog een paar weken en dan staat het werk even in de vakantiemodes. Bij de besluiten zijn ook de plaatselijke regeling vastgesteld, de andere invulling van bijzondere diensten en de andere invulling van het pastoraat.
Ten aanzien van de gebouwen hebben we eerder besloten om verder te gaan met de locatie De Mienskip. Voordat er definitieve uitvoering van de besluiten worden ingevuld onderzoeken we nog een mogelijkheid. Het gaat dan over een grotere uitbouw aan de voorkant van het gebouw. Het betekent dat de interne verbouwing minder ingewikkeld wordt om het uit te voeren en dus ook lagere kosten met zich meeneemt. De aanpassing betekent een moderne ontmoeting en kerkzaal. We hebben dan een stuk grond van de gemeente nodig om het te realiseren. We hebben een verzoek gericht aan de gemeente om in te stemmen met een mogelijke overdracht van de grond. De aannemer is de financiële kant aan het uitrekenen.
De enquête die we aan u hebben voorgelegd vraagt ook verdere invulling van keuzes zoals u weet. We noemen dat het visietraject. Omdat er op allerlei gebied al met veel inzet aanpassingen aan de tijd plaatsvinden en daar ook uitkomsten uit voortkomen, hebben we de vervolgstappen doorgeschoven naar september. Het was niet mogelijk om al de zaken te gelijker tijd goed tot haar recht te laten komen.
We hebben, zoals u weet, afscheid genomen van een aantal ambtsdragers, gelukkig ook deels weer kunnen invullen. Informeel gaan we daar met elkaar op 2 juli nog bij stilstaan.
In al die “doen” zaken lijkt het soms alsof het niet meer gaat over de inhoud. Gelukkig is dat niet zo. Wel vraagt dat om juist die inhoud de kern te laten zijn als basis van al die
doe-zaken. Die kern is God en wat Hij ons telkens weer laat zien via Zijn Zoon en Zijn Geest. Het is geen makkelijke boodschap want het vraagt van ons om te luisteren naar wat Hij met ons voor heeft. Vanuit dat luisteren, komt dan het antwoorden op wat er gezegd is. Dat antwoord is geen theologisch antwoord of een leerstelling of een preek. Het is het antwoord uit het hart en uit de ziel. Ons eigen hart moet open, vaak zit het best erg dicht met een slot erop, en dan is er rust want het antwoord dat God daarop zal geven is: UITZICHT.
Gezegende rustperiode.
Arie Aalberts
Voorzitter
Kerkdiensten
Kerkdiensten juli en augustus 2022
De aanvang van de diensten is 9.30 uur.
.
Juli
Zondag 3 juli 2e zondag van de zomer
Swettetsjerke dhr. P. Knijff Raard
Afscheid KinderKerk
Zondag 10 juli 3e zondag van de zomer
Swettetsjerke ds. J. Kraan Burgum
Zondag 17 juli 4e zondag van de zomer
Swettetsjerke da. C. Bark-Bakker Akkrum
Zondag 24 juli 5e zondag van de zomer
Swettetsjerke ds. B. Haanstra Metslawier
Zondag 31 juli 6e zondag van de zomer
Johanneskerk ds. A. Bouman Leeuwarden
Augustus
Zondag 7 aug. 7e zondag van de zomer
Johanneskerk ds. J. Bakker Feanwâlden
Zondag 14 aug. 8e zondag van de zomer
Johanneskerk mw. A. Oppewal Drachten
Zondag 21 aug. 9e zondag van de zomer
Johanneskerk dhr. P. Visser Dokkum
Zondag 28 aug. 10e zondag van de zomer
Swettetsjerke ds. A. Bouman Leeuwarden
September
Zondag 4 sept. 11e zondag van de zomer groen
Swettetsjerke ds. M. Oomens Burum