Wie zijn wij?

 

Wij zijn Ilse en Mark Cuperus, Nora Visser, Sabine Hengst, Thirza Hoekstra en Neeltje Hietkamp. We wonen in Damwâld & Feanwâlden  en slaan de handen inéén: de komende tijd gaan we samen acties organiseren zodat we in de zomer van 2023 een project met World Servants kunnen doen!

 

Waarom gaan we dat doen?

Allemaal zijn we enthousiast over het werk van World Servants. Het lijkt ons bijzonder om persoonlijk te ervaren wat het betekent om op te groeien in een land als Malawi. We willen de cultuur leren kennen, de mensen daar leren kennen en zijn ook erg benieuwd waarom mensen daar zo’n groot geloof hebben terwijl ze in onze ogen bijna niets hebben. Daarbij willen we leren hoe we zelf iets kunnen betekenen door onze talenten in te zetten voor de ander.

 

Wat gaan we doen?

De 450 kinderen van Ndatuwa krijgen nu les van 5 leraren. Met de komst van extra lerarenwoningen worden de klassen kleiner en het onderwijs beter. Oudere kinderen moeten nu anderhalf uur lopen om les te krijgen. Als er straks ook voor hun klas een docent is, kunnen ze de school afmaken in hun eigen dorp.

 

Waarom gaan we acties voeren?

Iedere deelnemer draagt bij aan de projectkosten door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hiervan worden onder anderen de reis en het verblijf en een deel van de bouwmaterialen betaald. Voor het project willen we in Damwâld, Feanwâlden en omstreken € 15.000,- bijeenbrengen, waarvan we een deel uit eigen zak betalen. Het is een behoorlijk bedrag, dat we bij elkaar willen brengen door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. Organisaties als Wilde Ganzen en supporters van World Servants dragen ook bij aan het project.

Welke acties kunt u de komende tijd verwachten?

Pietenactie tot en met 5 december: reserveer ons voor een onvergetelijk sinterklaasfeest. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Of kijk op www.geef.ws/piet

Gezocht voor 10 december: kerstmarktspullen!

De komende tijd staan wij o.a. op de kerstmarkt in de Blokhuispoort. Naast zelfgemaakte spullen zijn wij op zoek naar nog mooie verkoopbare kerstspullen. Heeft u nog wat staan en gebruikt u het niet meer? Breng het dan op De Wâl 81C, Feanwâldsterwal of Badhúswei 30, Damwâld en draag bij aan onze actie!

 

Kerstkaartenactie: laat uw kerstkaarten door ons bezorgen!

Heeft u dit jaar geen zin of tijd om kerstkaarten te bezorgen in omgeving Dantumadiel? Wij doen het graag voor u! Voor 0,80 cent per kaart bezorgen wij ze. Lever uw kaarten voorzien van een adres en het geld in op De Wâl 81C, Feanwâldsterwâl of op Badhúswei 30, Damwâld.

Doneren kan ook via www.geef.ws/kerstkaart (o.v.v. aantal kaarten en naam afzender). Voor vragen mail gerust naar veenwouden@worldservants.nl

Speciale actie: Uw kerstwens in de boom op de koemarkt!

Op de koemarkt in Feanwâlden staat ook dit jaar weer een kerstboom. Graag willen we deze versieren met jullie persoonlijke boodschap. Heeft u iemand aan wie u speciaal denkt deze kerst of een andere hoopvolle boodschap die u in de boom wilt hangen? Sponsor onze actie dan met € 2,50 & wij hangen uw persoonlijke wens in de boom.

 

Meedoen kan op drie manieren:

1. Per mail: veenwouden@worldservants.nl

2. Per post: De Wâl 81C, Feanwâldsterwâl

3. Online: www.geef.ws/kerstwens

 

Samen kunnen we kerstboom en het dorp een beetje mooier maken, bedankt!

 

Winterbuffet: Houd de datum vrij! Op 18 februari zal er weer een winterbuffet plaatsvinden in Feanwâlden! Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Wilt u op de hoogte blijven? Opgave om mee te eten of te koken kan alvast via  neeltjeworldservants@hotmail.com

 

Heeft u nog lege flessen? Lever ze in voor World Servants bij Sabine Hengst (Anthony Fokkerloane  16, Feanwâlden). Opbrengst gaat volledig naar World Servants Feanwâlden!

 

Klussenactie: Bent u opzoek naar een lieve oppas, iemand die uw tuin maait of uw auto wast of misschien weet u ander klusje waar u hulp bij kunt gebruiken? Wij van actiegroep Feanwâlden e.o. helpen u graag (uiteraard voor een donatie aan ons project). We hebben 6 enthousiaste en sterke deelnemers in de aanbieding die alvast het kinderwerk, klussen en samenwerken willen oefenen voor we volgend jaar samen gaan bouwen aan de lerarenwoningen. Overleg gerust voor de mogelijkheden! Mail: veenwouden@worldservants.nlveenwouden@worldservants.nl

 

Wilt u ons helpen naast deze acties, dat kan!

Bouw mee aan een betere toekomst voor deze kinderen in Malawi & aan de persoonlijke verandering bij de deelnemers van World Servants. ''Niemand keert terug van een reis zoals hij vertrokken is''. Help(t) u/jij mee? Bedankt.

 

Kijk op www.geef.ws/veenwouden of draag financieel bij door uw sponsoring te geven via NL22 RBRB 0852 2091 42 t.n.v. N.A. Hietkamp o.v.v. Actiegroep Veenwouden

 

Met vriendelijke groeten,

Ilse en Mark Cuperus, Nora Visser, Sabine Hengst, Thirza Hoekstra en Neeltje Hietkamp namens actiegroep Veenwouden

 

 

Beste betrokkenen bij PKN Veenwouden en Damwoude,

 

Graag brengen we een project in Malawi onder de aandacht, waar wij aanstaande zomer aan ga meebouwen. Met een groep van (op dit moment) zes jongeren uit Veenwouden en Damwoude gaan we in Malawi drie weken bouwen aan lerarenwoningen, samen met lokale jongeren. Het project is een initiatief van de Nederlandse organisatie World Servants, de lokale organisatie CCAP en de kerk in Ndatuwa.

 

Met World Servants gaan jaarlijks zo’n 800 jongeren op reis. In een ontwikkelingsland bouwen ze, samen met de lokale gemeenschap, aan een kliniek, school of sanitatievoorzieningen. Het project zorgt niet alleen voor de bouw van zo’n faciliteit, maar ook voor nieuwe kennis en energie in de gemeenschap. Door deel te nemen aan een project, dat in nauw overleg met de plaatselijke organisatie en gemeenschap is opgezet, help je mee leefomstandigheden van de gemeenschap structureel te verbeteren. Daarnaast ontwikkel je jezelf omdat je kennismaakt met de andere leefomstandigheden, met een andere cultuur en met een vaak andere geloofsbeleving.

 

Iedere deelnemer draagt bij aan de projectkosten door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hiervan worden onder anderen de reis en het verblijf en een deel van de bouwmaterialen betaald. Voor het project willen we in Damwoude, Veenwouden en omstreken €15.000,- bijeenbrengen, waarvan we een deel uit eigen zak betalen. Het is een behoorlijk bedrag, dat we bij elkaar brengen door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. Organisaties als Wilde Ganzen en supporters van World Servants dragen ook bij aan het project.

 

Een van de acties die we komende periode gaan doen is de Pieten actie (tot en met 5 december). Hierbij kunnen ouders ons inhuren voor een onvergetelijke sinterklaaservaring voor hun

 kinderen. Uw kerk is gevestigd in onze omgeving. Daarom wil ik u vragen of u als kerk of in uw eigen netwerk dit initiatief wilt ondersteunen door bijgevoegde actie te promoten bij gezinnen met kinderen onder de 12 jaar. Door bijgevoegde poster te plaatsen op de website, de beamer, het kerkblad en evt. op te hangen in de kerkgebouwen. (Meer informatie of contact over deze actie via de link: www.geef.ws/piet). In ruil daarvoor willen we graag samen met jullie kijken wat wij de komende tijd als actiegroep Veenwouden e.o. kunnen bijdragen aan activiteiten en of acties binnen jullie kerk. Mochten daar ideeën over zijn dan komen we graag in contact met de betreffende (werkgroep) of contactpersoon om zo tot een samenwerking te komen. Graag horen we of u bereid bent dit voor ons te betekenen.

 

Als u positief besluit om naast het promoten van deze actie een financiële bijdrage of collecte te doen, dan kunt u deze overmaken via de website www.geef.ws/Veenwouden . Via www.worldservants.nl kunt u meer informatie vinden over de World Servants-projecten. Uiteraard zijn wij bereid een mondelinge toelichting te geven. Onze contactgegevens vindt u onderaan deze brief.

 

Bij voorbaat hartelijk dank!

 

Met vriendelijke groeten,

Ilse en Mark Cuperus, Nora Visser, Sabine Hengst, Thirza Hoekstra en

Neeltje Hietkamp namens actiegroep Veenwouden

 

Mail: veenwouden@worldservants.nl

Mobiel: 06-57768001 (actiegroep leider: Neeltje Hietkamp)

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken